Bitcoin Handleiding

Handleiding wiet kopen met Bitcoin

Een Bitcoinwallet wordt wel aangeraden omdat jij dan je Bitcoins in eigen beheer hebt. Let op het is niet toegestaan om Bitcoins direct van een Nederlandse broker(website waar je Bitcoins kan kopen) naar onze website te sturen! Via buitenlandse brokers kan dit wel een voorbeeld is Bitpanda

Stap 1: Maak een bitcoin wallet aan

Via de website https://wallet.btc.com/ kun je eenvoudig een online Bitcoin walllet aanmaken. Voer een email adres in en bedenk een sterk wachtwoord. Klik op nieuwe wallet aanmaken. (Een andere eenvoudige wallet is www.bitcoin.com voor IOS of Android wallet, ook te downloaden in de Google play en de App store)

Stap 2: Bitcoin wallet backup

Nu je een een bitcoin wallet hebt aangemaakt moet je de backup van je wallet opslaan. Mocht je ooit je wachtwoord zijn vergeten dan kun je met deze herstelsleutel weer je wallet herstellen. Zonder deze herstelsleutel is het onmogelijk om ooit nog je bitcoin wallet te herstellen. Sla het bestand op een veilige plek op en klik op verder.

Stap 3: Bitcoinwallet adres gebruiken

Klik in je wallet links op het tabje ontvangen. Het adres dat je ziet in het rood omlijnde gebied (zie foto) is jouw persoonlijke bitcoin adres. (let op: iedere keer als je op ontvangen klikt krijg je weer een nieuw Bitcoin adres toegewezen, dit heet een dynamisch adres). Laat je wallet dus zo openstaan op het huidig gegenereerde adres. Kopieer dit adres en laat je bitcoin wallet openstaan want we gaan nu bitcoins kopen en deze naar je nieuwe wallet sturen.

Stap 4: Bitcoins kopen
(Om Bitcoins bij een broker te kopen is meestal een verificatie nodig, meestal is dit een bankrekening verificatie en een ID verificatie)

Er zijn drie bekende brokers waar je in Nederland Bitcoins kunt kopen dit zijn litebit, bitonic en btcdirect. In dit stappenplan behandelen wij hoe je Bitcoins kunt inkopen via Bitonic. Hier kun je eenvoudig betalen met iDeal, MyBank en Bankcontact. (LET OP! het is niet toegestaan om direct van deze Nederlandse brokers Bitcoins naar onze website te sturen, stuur dit altijd eerst altijd van de Broker, naar je eigen persoonlijke wallet, en daarna vanuit je persoonlijk wallet naar ons. Als je wilt kun je dit wel doen via Buitenlandse brokers een voorbeeld van een Buitenlandse broker is Bitpanda)

– Ga naar de website van een broker.
– Vul het bedrag in naast het Euro symbool dat je aan Bitcoins wilt kopen (koop altijd voor een paar euro extra. Bitcoin heeft namelijk transactiekosten)
– Selecteer je betaaloptie en klik op kopen

Stap 5: Bitcoins naar je persoonlijke Bitcoin wallet sturen. 


In je persoonlijk Bitcoin wallet heb je altijd een Deposit adres(Net zoiets als een bankrekeningnummer). Dit adres gebruik je om de Bitcoins van de Broker naar je eigen persoonlijk Bitcoin wallet te sturen. Het depositadres dien je dus ook in te vullen op de website van de Brokers waar je de Bitcoins koopt.
De Bitcoins worden na aankoop naar dit Bitcoin deposit adres gestuurd en komen in die manier in je Bitcoin wallet terrecht.
Als je de Bitcoins na ongeveer 20 minuten(na een bepaald aantal confirmaties in de blockchain) hebt ontvangen in je persoonlijk Bitcoin wallet. Dan kan je vervolgens aankopen doen op www.wiethuisje.nl en betalen met je eigen persoonlijk wallet.
*Elke Bitcoin wallet heeft  ook een Withdraw optie(adres). Dit adres gebruik je juist om Bitcoins op te nemen uit je persoonlijke Bitcoin wallet. 

 

Stap 6: Bestelling plaatsen en afrekenen

Als jij de gekochte bitcoins hebt ontvangen in jouw persoonlijke wallet ga dan naar de website van Wiethuisje en plaats dan jouw bestelling en ga via de winkelmand naar afrekenen. Voer bij NIX-18 leeftijdsverificatie een geboortedatum in, vul de factuurgegevens in en verklaar dat je 18 jaar of ouder bent door het hokje aan te vinken. Klik nu op bestelling plaatsen.

 

Stap 7: Betalen met Bitcoin

 

Let op! als je Bitcoins naar ons toestuurt vul je altijd het Bitcoin bedrag in als 0.0…. je vult dus geen euro bedrag in als 15 euro. De koers van Bitcoin is erg volatiel.
Onze website verwacht het bedrag in Bitcoin (0.000) omdat de Bitcoin koers continu flucteert mislukt de bestelling als je het bedrag in euro invult. Hierdoor ontvangen we te weining aan Bitcoins waardoor de bestelling flinke vertraging oploopt. Vul dus altijd het juist Bitcoinbedrag in, het kan voorkomen dat sommige wallets niet direct de fee (Bitcoins sturen is niet gratis, zij rekenen transactiekosten)
Als de Bitcoinkoers erg hoog is (eens in de 4 jaar), kunnen de fees soms ook erg hoog zijn. Het is daarom tijdens een hoge koers veel goedkoper om met Bitcoin Cash te betalen. Dan kost de fee maar een paar cent en de Bitcoin fee is op dit moment rond de 10 euro. (Let wel op Bitcoin (BTC) is een hele andere munt dan Bitcoin CASH (BCH) Je kunt dus geen BITCOIN naar een BITCOIN CASH adres sturen, en je kunt geen BITCOIN CASH naar een BITCOIN adres sturen, doe je dit wel dan ben je de coins voor goed kwijt.) 

Je wordt nu doorgestuurd naar het scherm van onze betaalprovider Coinpayments. Selecteer hier BTC  en klik op Complete Checkout. Stuur nooit Bitcoins naar een van de andere coins die je kunt selecteren, dit resulteert in het verlies van je Bitcoins. De andere coins zijn voor gevorderden met cryptocurrencies. Je kunt betalen met Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash(BCH), dit zijn 2 totaal verschillende munten en blockchains. Je kan deze munten dus niet naar elkaar sturen. Je kunt dit vergelijken met de Euro en de Pond. Je kan ook niet zomaar Ponden naar een Nederlandse bankrekening sturen. Je komt nu terecht in een scherm waar je een QR code ziet, het bedrag aan Bitcoins en het Bitcoinadres waar de Bitcoins naartoe verzonden dienen te worden. Kopieer dit Bitcoinadres en ga weer naar jouw persoonlijke Bitcoin wallet die je hebt aangemaakt in stap 1 t/m 3. Klik in jouw persoonlijke Bitcoin wallet op verzenden(in het Engels heet dit: withdraw) en voer het zojuist gekopieerde Bitcoinadres wat je hebt gekregen op de Checkout pagina in bij het adres van ontvanger (zie foto groen omlijnd). Vul daaronder het bedrag in Bitcoins in wat je wilt verzenden (met een ,(komma) en geen .(punt)). De transactiekosten worden daaronder automatisch berekend. De optie ‘optimaal’ staat standaard aan en is voldoende. Klik hierna op ‘verzenden’ en jouw betaling wordt binnen enkele minuten verwerkt. Dit kun je zien op de afrekenpagina en je krijgt de bevestiging per e-mail. Als je de betaling hebt verzonden hoef je niets meer te doen en komt de bestelling automatisch in ons systeem. Twijfel jij of de bestelling wel is geslaagd dan kun je ons altijd mailen op support@wiethuisje.nl. (Het kan in drukke periodes een aantal dagen duren alvorens een antwoord te krijgen)