De 10 beste Canadese wietaandelen

In tegenstelling tot de Verenigde Staten heeft Canada medicinale wiet gelegaliseerd door het hele land in 2001. Dit betekent dat de Canadese wietindustrie veel verder is dan die van de Verenigde Staten waar er per staat verschillende beperkingen zijn opgelegd. Canada heeft zelfs in verschillende gebieden nu het gebruik van recreatieve wiet gelegaliseerd. Beleggers kunnen nu investeren in Canadese wietaandelen. Hieronder volgen de 10 beste Canadese wietaandelen.

Tip: Koop nu in onze shop wiet en hasj en laat dit discreet bij jou thuisbezorgen! voor 12:00 uur besteld morgen in huis!

1: Canopy Growth Corp.

Canopy wordt gezien als de Canadese leider van de wietindustrie. Terwijl het bedrijf zijn producten onder verschillende merknamen verkoopt is het merk Tweed het meest populair dankzij rapper Snoop Dogg.

2: Aurora Cannabis

Aurora debuteerde op de Canadese aandelenmarkt in oktober 2016. Als toevoeging op het produceren van wiettoppen verkreeg Aurora een licentie voor het produceren van wietolie. Het aandeel van Aurora was in 1 jaar tijd met maar liefst 347% gestegen. In Mei 2018 heeft Aurora Cannabis het bedrijf MedReleaf Corp for 2,5 miljard Canadese dollar gekocht. Het afgelopen jaar heeft MedReleaf hun aandeel zien stijgen met 292%.

3: Aphria Inc.

Het bedrijf noemt zichzelf een van de wiettelers met de laagste productiekosten. Aphria produceert zowel wiettoppen als cannabisolie van verschillende kwaliteiten en sterktes. In April 2018 stegen de aandelen van Aphria massaal toen ze bekend hadden gemaakt dat dat hun producten voortaan via de website Shoppers Drug Mart (grote Canadese apothekersketen) worden verkocht.

4: The Cronos Group

Dit bedrijf investeert in wiettelers en andere bedrijven in de wietindustrie. Hun portfolio bestaat uit zes bedrijven en Cronos is eigenaar van twee van deze bedrijven. In de overige vier bedrijven heeft het bedrijf een aandeel.

5: The Hexo Corperation

Hexo is het enige bedrijf met een licentie voor medische wiet in Quebec. Hexo houdt zich voornamelijk bezig met recreatief wietgebruik.

TIP: Lees ook ons andere artikel: Wietaandelen zullen de aankomende 5 jaar verdrievoudigen!

6: CannTrust Holdings Inc.

CannTrust heeft een exlusieve deal met Appotex één van de grotere farmaceutische spelers op de Canadese markt. In het Niagara gebied heeft CannTrust een wietkwekerij staan van 430.000 vierkante meter. Dit zet het bedrijf op de zesde plaats van de grootste wietkwekerijen van Canada.

7: Namaste Technologies Inc.

Namaste houdt zich vooral bezig met het e-commerce gedeelte van de medische wietindustrie. Ze opereren 32 websites in 20 verschillende landen. In 2017 heeft het bedrijf CannMart toegevoegd aan hun portfolio. CannMart heeft een distributie netwerk in Toronto die Namaste helpt met de distributie van retailproducten.

8: OrganiGram Holdings

Het portfolio van dit bedrijf bestaat uit zowel wiettoppen als wietolie samen met verschillende accessoires zoals vaporizers die gekocht kunnen worden op hun website. Alhoewel het bedrijf biologische producten belooft moest het in 2016 met pesticide besmette producten terugroepen.

9: Emerald Health Therapeutics

Emerald is ook een producent van wiettoppen en cannabisolie bedoelt voor medisch gebruik. Het bedrijf heeft 10 miljoen aan kapitaal verkregen van Dundee Capital om hun plannen uit te voeren.

10: The Supreme Cannabis Company Inc.

Dit bedrijf kweekt wiet onder hun merknaam 7Acres. In December 2017 heeft dit bedrijf hun naam veranderd van SupremePharma naar The Supreme Cannabis Company.

1 thought on “De 10 beste Canadese wietaandelen

Comments are closed.