7 redenen voor het drinken van wietthee

7 redenen voor het drinken van wietthee

Je weet waarschijnlijk al dat het eten en inhaleren van wiet of hasj een aantal gezondheidsvoordelen oplevert. Je hebt vast ook weleens gehoord dat je cannabis kunt drinken het is namelijk één van de gezondste dranken ter wereld. Wietthee zit boordevol met vitamines, voedingsstoffen en antioxidanten. Mensen drinken het om verschillende klachten te verminderen zoals ochtendmisselijkheid of stress. Onderzoek heeft een beter idee gegeven van hoe de wietthee onze gezondheid kan verbeteren. Hier zijn 7 geweldige gezondheidsvoordelen die het drinken van cannabisthee met zich mee brengt en we hebben zelfs een recept wat je kunt uitproberen!

1 wietthee reduceert chronische pijn

Lijdt je aan chronische pijn? Er zijn aanwijzingen dat het drinken van wietthee hierbij kan helpen en dit is waarom: Cannabinoïde, een stofje in cannabis zoals THC en CBD heeft pijn bestrijdende eigenschappen. Als je de wietthee hebt gedronken worden de actieve ingrediënten van de plant opgenomen via het spijsverteringskanaal en de lever. Meestal duurt het ongeveer 30 tot 90 minuten voordat het effect van de thee merkbaar is. Net als bij levensmiddelen merk je het effect ongeveer 4 tot 8 uur, maar het kan wel twee uur duren voordat je het begin van de effecten opmerkt. Vanwege de langzame maar landurige effecten, kan het drinken van wietthee bijzonder nuttig zijn voor chronische aandoeningen zoals kanker, aids, MS en reumatoïde artritis. In plaats van meerdere keren per dag pijnstillers te doseren, biedt één kopje wietthee langdurige pijnverlichting.

TIP: Voor maximale opname van cannabinoïden door het lichaam overweeg dan om de wietthee samen met een vetbron te drinken. Dit helpt je lichaam om de cannabinoïden beter te metaboliseren.

2 Verlicht angst en depressie

Naast stress behoren angst en depressie tot de meest voorkomende klachten bij mensen. Wereldwijd lijden ongeveer 350 miljoen mensen aan een depressie en één op de dertien mensen op de wereld wordt getroffen door angst. Angststoornissen zijn de meest voorkomende aandoeningen in Nederland en België. Maar wat als het drinken van wietthee hierbij kan helpen? Het innemen van dit medicinale kruid in theevorm heeft een aantal helende eigenschappen die verlichting kunnen bieden en de klachten kunnen verminderen. Studies tonen aan dat cannabis krachtige neuroprotectieve eigenschappen heeft en een belangrijke rol speelt bij het reguleren van emotioneel gedrag. Cannabis bevat antioxidanten die cellen helpen herstellen en DNA beschermen tegen schade. Wiet werkt ook als een krachtige ontstekingsremmer die kan helpen bij het helen van de hersenen. Dat is niet alles…Hersenontsteking is een belangrijke oorzaak van depressie en angst. Door de ontsteking te verminderen, helpt cannabis de hersenen om zichzelf te genezen en schade door stress te overwinnen. Cannabis is echter geen totaaloplossing voor angst of stress. Er is meer onderzoek nodig om definitieve claims te maken. We weten echter wel dat cannabis een positief effect kan hebben. En welke manier is er nou beter om medicatie in te nemen dan met een lekker ontspannen kopje thee? Niet alleen is het drinken van de wietthee rustgevend maar is het drankje geladen met helende eigenschappen voor je geestelijke gezondheid.

3 verbetert de gezondheid van de longen

Wist je dat cannabis de longfunctie eerder verbetert dan remt? In tegenstelling tot tabak helpt wiet om de luchtwegen te verwijden. Met andere woorden cannabis vermindert de weerstand in de luchtwegen en verhoogt de luchtstroom. Cannabis kan zelfs helpen bij de behandeling van longkanker. Onderzoekers van de Universiteit Harvard hebben ontdekt dat THC de tumorgroei bij longkanker met 50 procent vermindert. THC verminderde aanzienlijk het vermogen van kanker om te verspreiden. Wietthee biedt een alternatief voor mensen die de voordelen van cannabis willen ervaren zonder het te roken. Als je al luchtwegproblemen hebt kan dit bijzonder nuttig zijn.

Een heerlijk kopje wietthee.

4 Wietthee is goed voor het hart.

Voldoende lichaamsbeweging en een gezond dieet kunnen hartziekten voorkomen. Maar wist je dat het misschien tijd is om het drinken van wietthee hieraan toe te voegen? Volgens een recentelijk gepubliceerde studie verlagen cannabinoïden de bloeddruk en verbeteren ze de bloedsomloop. De stofjes in wiet openen de aders slagaders door ze te laten verwijden en ontspannen. Waarom is dit zo belangrijk? Een hoge bloeddruk kan geblokkeerde slagaders, hartaanvallen en hartaandoeningen veroorzaken. Cannabis kan helpen dit te veranderen. Wij zeggen niet meteen dat je nu een joint moet opsteken want het is bekend dat het roken van wiet aanvankelijk je hartslag verhoogt. Het kan echter helpen om het in theevorm te drinken. Zolang je er niet te veel van drinkt zijn de effecten zacht en mild. Hoeveel moet je er dan van drinken? Wij raden aan om te beginnen met een enkele portie, ongeveer één glas en wacht minimaal twee uur voordat je meer drinkt.

Tip: Wil jij je eigen wietthee maken? Scrol dan naar beneden voor een recept.

5 Cannabis thee vermindert de symptomen van misselijkheid

Heb je je ooit misselijk gevoeld? Misselijkheid is een vervelend gevoel waar we allemaal wel bekend mee zijn. Hoe wel het niet prettig is, is misselijkheid één van de afweermechanismen van ons lichaam. Het is hoe we vechten tegen giftige stoffen. Gelukkig is ons lichaam normaal in staat om indringers snel uit te schakelen en duurt het gevoel vaak niet lang. Maar wat nou als je last hebt van chronische misselijkheid? Helaas is misselijkheid een symptoom dat geassocieerd wordt met verschillende ernstige ziekten. Vooral mensen die chemotherapie ondergaan, ervaren op gezette tijden misselijkheid. Zou cannabis hierbij kunnen helpen? De werkzame stof in cannabis, THC, heeft aangetoond klachten van misselijkheid en braken na chemotherapie te kunnen verlichten. Volgens de Britse Medische Associatie is gebleken dat cannabis het best van toepassing is op klachten van misselijkheid. Stel je nu het therapeutische voordeel voor van het drinken van cannabisthee bij misselijkheid. Het is éénvoudig in te nemen, het valt licht op de maag en als je een wietsoort gebruikt met een hoog THC gehalte kan het de eetlust verhogen. Dit kan de levens veranderen voor chemotherapie patiënten die vatbaar zijn voor dodelijk gewichtsverlies.

6 Vermindert darmproblemen

Het gebruik van cannabis is niet alleen gunstig voor het verminderen van misselijkheid. Het heeft ook een lange gedocumenteerde geschiedenis van hulp bij verlichting van het maag-darmkanaal. Wiet kan symptomen zoals krampen, obstipatie en diarree verlichten. Voor mensen die lijden aan gastro-intestinale stoornissen zoals IBS en de ziekte van Crohn, is dit levens veranderend. Onderzoek laat zien dat cannabis het spijsverteringskanaal met cannabinoïde receptoren beïnvloedt om spierspasmen, pijn en motiliteit te verminderen. Het drinken van wietthee is een geweldige manier om deze symptomen te behandelen die verband houden met het maag-darmkanaal omdat de cannabinoïden rechtstreeks in je buik komen. Niet is het drinken van wietthee al therapeutisch van zichzelf maar de genezende eigenschappen van cannabisthee versterken de ervaring.

7 Wietthee kan Alzheimer voorkomen

Zou het drinken van wietthee echt de ziekte Alzheimer kunnen voorkomen? Volgens de wetenschap is het antwoord hierop JA! Volgens een preklinische studie gepubliceerd in het Alzheimer tijdschrift bleek dat kleine doses THC de productie van bèta-amyloïde eiwitten vertraagden. Waarom is dit belangrijk?

Bèta-amyloïde eiwitten zijn een kenmerk van de ziekte van Alzheimer. Hoewel de bevindingen voorlopig zijn, geeft de studie aan dat cannabinoïden neuroprotectief zijn – een sleutelfactor bij het voorkomen van het ontstaan ​​van de ziekte van Alzheimer. Er zijn nog geen onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van cannabis thee ingenomen door alzheimerpatiënten. We weten echter wel dat cannabis anti-inflammatoire en neuroprotectieve eigenschappen biedt. Het drinken van cannabis thee is gewoon een andere manier om het lichaam van deze krachtige cannabinoïden te voorzien.

Wil jij wietthee uitproberen? Hier het recept en tips.

Een ander voordeel van wietthee is dat het vrij eenvoudig te maken is. Mensen maken het op allerlei verschillende manieren. Je kunt de bloemen, bladeren en zelfs stelen van de wietplant hiervoor gebruiken. Het belangrijkste om te onthouden is dat THC niet wateroplosbaar is waardoor je het eerst moet verwarmen met melk, boter of kokosolie. Hierdoor kunnen de THC-moleculen worden gemengd met de vetmoleculen, waardoor een psychoactieve oplossing ontstaat die u voor uw thee kunt gebruiken.

Hier is een recept om snel mee aan de slag te gaan:

Wil jij met 10% korting online wiet kopen om wietthee van te maken? Gebruik dan de kortingscode “cryptokorting” om wiet te bestellen bij het wiethuisje.

Wietthee ingrediënten:

 • 1/2 gram wiet
 • 1/2 theelepel boter (kan worden vervangen door melk of kokosolie)
 • 1 thee-ei
 • 2 kopjes water
 • Optioneel: honing naar smaak

Wietthee bereidingswijze:

Het maken van cannabis thee is gemakkelijker dan je denkt. Volg deze eenvoudige stappen voor een gezonde en kalmerende drank.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Serveergrootte: 1 kopje thee (wacht minstens 2 uur voordat je meer consumeert.)

 • Stap 1: kruimel de halve gram wiet.
 • Stap 2: Meng de verkruimelde wiet met boter in een middelgrote pan en breng het mengsel aan de kook.
 • Stap 3: Stop het mengsel in een thee-ei.
 • Stap 4: Breng twee kopjes water aan de kook.
 • Stap 5: Plaats het thee-ei in het kokende water. Zet het vuur wat lager en laat het minstens 30 minuten zachtjes verder koken.
 • Stap 6: Verwijder het thee-ei en laat het mengsel afkoelen voordat je het serveert.

Je kunt ook nog verschillende kruiden of specerijen aan het mengsel toevoegen voor een verbeterde therapie of smaak. Met ieder theerecept dat je gebruikt raden wij aan om eerst rustig te beginnen, zodat je kunt experimenteren en kunt ondervinden wat de beste resultaten oplevert. Een andere reden om klein te beginnen is dat je wietthee niet lang kunt bewaren en het beter vers wordt geconsumeerd. Als je specifieke recepten of tips hebt die je met de community wilt delen, kun je ons dit laten weten in het gedeelte ‘Opmerkingen’ hieronder!

Kom jij er nog niet helemaal uit bekijk dan de video hieronder hoe je wietthee kunt maken.